Home

Nieuws

Kleuren in narcissen nemen toe

Narcissen zijn lang niet altijd meer de geelgekleurde voorjaarsbloemen. De veredelaars slagen er in om vaker meer cultivars te vinden die qua bloemvorm en kleur afwijken van de gele kleur, die de gemiddelde consument nog altijd van een narcis verwacht.

Op de bloemenkeuring bij de CNB in Lisse wordt daarvan in de bloeitijd regelmatig het nodige getoond. Zoals ook deze week in de inzending van Jan Oostdam. Deze bracht onder andere de prachtige nieuwe narcis onder nummer TL-2 (foto) naar de keuringszaal. Grootkronig, zeer lang houdbaar en een apart kleurencombinatie. Volgens de inzender blijft het product gedurende de bloeiperiode ook goed op kleur.

Apart is ook de gele, dubbele, Narcissus ‘Tamar Fire’ de witte N. cyclamineus ‘Trena’ die een gele trompet heeft en de felgele N. cyclamineus ‘Alliance’. Een gewild product, maar moeizaam in de teelt. En tussen al dat nieuws staat ook fier de grote narcis ‘Rijnveld’s Early Sensation’. Een narcis die reeds in 1956 door Rijnveld werd geregistreerd, goed verwildert en vroeg in bloei komt. Zelfs nu al (nog geen half februari) in menige berm of talud.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.