Home

Nieuws 313 x bekeken

Kersen moeten landbouw Maashorst nieuw leven inblazen

Uden - Kersenteelt moet de nieuwe economische drager worden voor de landbouw in de Maashorst. De teelt wordt daarom opnieuw geïntroduceerd in deze Noord-Brabantse regio.

Het project Herintroductie Kersenteelt in De Maashorstwordt maandag aangeboden aan gedeputeerde Peter van Vugt van de provincie Noord-Brabant. Doel is om in 2015 50 hectare kersen te telen in de regio. Het areaal in Nederland bedraagt op dit moment bijna 400 hectare.

Het plan is een initiatief van Stuurgroep de Maashorst. De Maashorst is het grootse aaneengesloten natuurgebied van Brabant en ligt tussen Uden en Oss. De stuurgroep wil samenwerking tussen publieke en private partijen in de regio stimuleren. De herintroductie van de kersenteelt is een van de projecten waarmee dat gebeurt.

De Maashorst stond in de vorige eeuw bekend om zijn kersenteelt rondom Uden en Nistelrode. Hierbij werd gebruik gemaakt van hoogstamboomgaarden. Deze kersenboomgaarden en de teelt van kersen zijn in de jaren 70 van de vorige eeuw helemaal verdwenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.