Home

Nieuws 204 x bekeken

Justitieel onderzoek bij Duitse broederij LTZ

Cuxhaven – De Duitse justitie stelt een onderzoek in naar overtredingen van de dierenwelzijnsregels bij legkuikenbroederijbedrijf Lohmann Tierzucht (LTZ) in Cuxhaven. Dat heeft LTZ vandaag bevestigd na een publicatie in Der Spiegel.

Volgens het blad zijn op het bedrijf op kuikens massaal amputaties van kammen en tenen toegepast met het oog op de optimalisering van het productieproces. Om dat een dergelijke aanpak in strijd is met de wetgeving heeft LTZ met hulp van een veterinair fictieve medische indicaties opgesteld, aldus het magazine.

LTZ wil echter over de redenen voor het justitiële onderzoek geen gedetailleeerde uitspraak doen. “De in het besproken praktijk wordt echter niet meer doorgevoerd”, aldus LTZ.

Of registreer je om te kunnen reageren.