Home

Nieuws 291 x bekeken 9 reacties

Janssen: intensieve veehouderij voortaan efficiënte veehouderij noemen

Roermond – Intensieve veehouderij kunnen we voortaan beter efficiënte veehouderij noemen.

Dat zegt LLTB-voorzitter Noud Janssen tijdens de startbijeenkomst van de uitvoering van de Verklaring van Roermond. ”De term intensieve veehouderij heeft een negatieve ondertoon. We kunnen beter spreken van efficiënte veehouderij. Want dat zijn we. De Nederlandse veehouderij vormt een voorbeeld voor de rest van de wereld”, aldus Janssen. Hij doelt onder andere op de voerefficiëntie in de veehouderij.

De uitwerking van de Verklaring van Roermond is officieel begonnen. Aan de hand van vijf thema’s, te weten markt en economie, dierenwelzijn en stalsystemen, gezondheid en milieu, ruimtelijke ontwikkeling en opleiding, gaan boeren, burgers, bedrijven en overheden in gesprek over de toekomst van de veehouderij. Doel is de ontwikkeling van de veehouderij met aandacht voor milieu, mensen en inkomen. (planet, people and profit). De provincie Limburg wil de beste veehouderij ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Hierbij wordt niet alleen naar milieu en dierenwelzijn gekeken, maar ook nadrukkelijk naar het inkomen van de ondernemers. Voor de uitwerking van het plan, is drie jaar uitgetrokken.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Meteen invoeren die naam

 • no-profile-image

  Maak er meteen een gelijk level playing field van hier in ons land want dat is het dus nu verre van dat.
  Sommige bedrijven zijn plots knelgeval geworden kwa fijnstof en andere niet.Er zijn er zelfs bij die zo klein zijn dat er nog geen halve kostwinning uit te halen is!Belachelijk!Hoe kan het dat de ene tonnen/miljoenen moet investeren en een ander niet?Dat is jereinste concurentievervalsing en dus gelukkig makkelijk juridisch onderuit te schoffelen!
  Dat is hetzelfde als dat de auto van een inwoner uit de randstad schoner zou moeten zijn als van een inwoner uit Oost -Groningen!

 • no-profile-image

  Peter Stroo

  De intensieve pluimvee en varkens houderij is zeer duurzaam inverbant met gebruik hoeveelheid voer, energie en grond.
  Daarom is een naams verandering goed.
  Als ook nog het diermeel in het voer verwerkt mag, word het nog duurzamer, diervriendelijker en milue verantwoord,en zijn er meer goede grondstoffen die gesojmel met verkeerde grond stoffen buiten sluiten.

 • no-profile-image

  Inderdaad zeer goede benaming.
  Hetzelfde als vleesvarkens voor mestvarkens
  en vroeger de fosfaatverliesnorm beter is onderhoudsnorm

 • no-profile-image

  Waarom intensieve veehouderij juist géén efficiente manier is om de groeiende wereldbevolking te voeden lees je hier: http://www.ciwf.nl/downloads/intensieveveehouderijvoorbijciwfnl.pdf

 • no-profile-image

  piet

  De term effectief kan natuurlijk niet het voer komt van uit de hele wereld effectief ben je pas al s kringloop rond is en zo kort mogelijk bij huis,dus voer aankopen en mest afzet verantwoord rond hebben en niet op akkerbouwer afschuiven en voer in kopen in Rotterdam

 • no-profile-image

  Een voorwaarde hiervoor is een kloppende mestwet natuurlijk.

 • no-profile-image

  Zo is dat Kritische Lezer. Een verantwoord voerbeleid begint vanzelf bij een deugdelijke mestwetgeving! Een als die uitgaat van een Natuurlijke NPK kringloop dan is alle ellende zo de wereld uit!

 • no-profile-image

  Als Noud Janssen een tikje efficiënter met zijn eigen voerhuishouding om zou springen, dan stond hij er ook heel wat gezonder voor. Dus Noud: voortaan geen kiloknallers meer wegkanen!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.