Home

Nieuws 219 x bekeken 1 reactie

'Inspectie laks tegen kwakzalverij in diergeneeskunde'

De beroepsvereniging van dierenartsen KNMvD vindt dat de Voedsel en Waren Autoriteit te laks optreedt tegen kwakzalverij in de diergeneeskunde.

"Het wordt hoog tijd dat de wet beter wordt gehandhaafd. Zieke dieren en hun eigenaren moeten worden beschermd tegen kwakzalverij en alternatieve genezers zonder dierenartsendiploma", aldus de KNMvD. Het diagnosticeren en behandelen van dierziekten is volgens de Wet op de Uitoefening van de Diergeneeskunde (WUD) voorbehouden aan dierenartsen.

De KNMvD en de Vereniging tegen de Kwakzalverij reageren gezamenlijk na een uitspraak van de rechtbank in Zwolle. De rechtbank wees een vordering toe van 16.200 euro na een mislukte handoplegging bij een kat. "Er werd helaas geen opmerking gemaakt over het onbevoegd uitoefenen van de diergeneeskunde door deze behandelaar", aldus de KNMvD en VtdK. "Een veroordeling wegens het onbevoegd uitoefenen van de diergeneeskunde was ook op zijn plaats geweest."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Eerst de dieren artsen aan spreken op hun verantwoording. Ten aanzien van de behandeling van dieren, met name de
    lange na behandeling. van huisdieren. van de onwetende dieren eigenaren.met de daar bij te hoge rekeningen.

Of registreer je om te kunnen reageren.