Home

Nieuws 180 x bekeken

Ierse partijleiders staan achter landbouwsteun

Dublin – De leiders van de grote politieke partijen in Ierland willen de Ierse bijdrage uit het gemeenschappelijk landbouwbeleid en de toeslagrechten na 2013 op peil houden. Bovendien zijn ze sterk gekant tegen een overeenkomst met Mercosur waardoor de invoer van vlees uit Zuid-Amerika sterk kan toenemen.

Dat hebben de partijleiders laten weten tijdens een discussie met de Irish Farmers Association aan de vooravond van de verkiezingen van komende vrijdag.

IFA-voorzitter John Bryan bond de politici ook op het hart dat Ierland 100 procent van de toeslagrechten voor actieve boeren moet behouden. ’’Wij zijn blij met de duidelijke toezeggingen van de leiders van de belangrijkste politieke partijen”, aldus Bryan.

Hij had nadrukkelijk ook het overleg tussen de EU en Mercosur over een handelsakkoord op de agenda gezet ’omdat de uitkomst daarvan enorme schade kan aanrichten aan de Ierse veehouderij en vleesindustrie.’

Of registreer je om te kunnen reageren.