Home

Nieuws 1 reactie

Iedereen mag meepraten over megastallen

Den Haag – Alle burgers kunnen straks op de website van het ministerie van Economische Zaken meepraten over de voor- en nadelen van megastallen.

Staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw wil daartoe in mei en juni een forum openstellen, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Op basis van dilemma’s kan dan worden gediscussieerd over onder meer schaalgrootte, volksgezondheid en dierenwelzijn.

De resultaten neemt Bleker mee in zijn visie op megastallen, die hij in oktober wil publiceren. De staatssecretaris benadrukt in zijn brief dat de overheid geen eigen definitie van het begrip megastal hanteert. Ook stelt hij dat het op grootschalige wijze van dieren mogelijk is, mits alle bestaande regels in acht worden genomen.

Zie ook: Babylonische spraakverwarring in debat over megastal

Eén reactie

  • no-profile-image

    Heel verstandig van Bleker en vergeet niet mee te nemen in je beleid wat er allemaal in het buitenland gebeurt met de dieren waar wij ook vlees van betrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.