Home

Nieuws 265 x bekeken 1 reactie

Hypor wil meer fokken op voerefficiëntie

Boxmeer – Varkensfokkerijbedrijf Hypor wil meer gaan fokken op voerefficiëntie. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in nieuwe voerstations die worden geïnstalleerd op de topfokbedrijven. In totaal heeft Hypor 116 elektronische voerstations aangeschaft voor de verschillende topfokbedrijven in Frankrijk, Spanje en Canada.Met de voerstations kan het bedrijf de voeropname registreren van de individuele dieren en uiteindelijk de voerconversie per dier bepalen. Hypor ziet de investering in deze voer stations daarom als essentieel voor het fokprogramma om vooruitgang te boeken op het punt van voerconversie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Alvorens te fokken op voerconversie is het beter eerst de voersamenstellingen op te fokken.Daar is het meest te behalen in de conversie.Wat weet men van de diverse grondstoffen bijv.echte vertering en toevoegen van goede mineralen in oplosbare vorm.Daar zit de meeste winst.

Of registreer je om te kunnen reageren.