Home

Nieuws 170 x bekeken

Hoorzitting over gasopslag

Den Haag – De Tweede Kamer hoort woensdag deskundigen en belanghebbenden over gasopslag. De opslag van aardgas stuit op veel verzet in de Noord-Hollandse gemeente Bergen. Het ligt in de bedoeling om daar aardgas op te slaan in een leeg gasveld. De bevolking vreest de gevaren.

De Nederlandse regering vindt gasopslag in lege velden belangrijk, omdat het grote gasveld van Slochteren langzaam maar zeker leeg raakt. In 2025 zal ons land niet langer een exportland zijn van gas, maar moet Nederland per saldo gas importeren. De Nederlandse regering wil dan toch een spil blijven in de levering van aardgas in Noordwest-Europa. Dat kan door gas te importeren, het hier op te slaan en vervolgens door te voeren naar andere landen. Dat kan een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse economie.

Tijdens de hoorzitting zal aan de orde komen wat de gevaren zijn van gasopslag, maar ook of de opslag in Bergen noodzakelijk is om de zogeheten gasrotonde mogelijk te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.