Home

Nieuws 199 x bekeken

Henk Brink gaat niet op stoel ondernemer zitten

Zwolle – LTO Noord gaat niet op de stoel van de ondernemer zitten. Dat zegt interim-voorzitter Henk Brink van LTO Noord. De organisatie streeft via belangenbehartiging naar de maximale ruimte voor agrariërs om te ondernemen.

Daarnaast wil LTO Noord het ondernemersschap van zijn leden versterken met behulp van kennisontwikkeling en leden informeren over de veranderingen in de omgeving op het gebied van politiek en maatschappij. Brink ziet de visie van de landbouworganisatie als leidraad. ”Wij willen de ondernemers een spiegel voorhouden, maar we gaan niet bepalen wat ze uiteindelijk doen. De leden blijven baas op eigen erf”, aldus Brink.

De opvolger van de opgestapte voorzitter Tammo Beishuizen stelt de leden centraal. De werkwijze of de structuur waarop belangenbehartiging wordt uitgevoerd vindt Brink van ondergeschikt belang. ”Het gaat om het resultaat onder de streep. De leden mogen hierover best kritisch zijn. We zijn actief op heel veel punten dus er zullen altijd punten zijn waarover een ondernemer het niet eens is met het standpunt van LTO Noord.

Lees hier een interview met Henk Brink.

Of registreer je om te kunnen reageren.