Home

Nieuws 272 x bekeken

Grote veelzijdigheid voor bijzondere bolgewassen

Lisse – De bijzondere bolgewassen zijn deze week goed vertegenwoordigd in de keuringszaal.

Kwekerij De Schüllhorn toont een gevarieerde inzending met daarin de Fritillaria crassifolia Wisley form en de Fritillaria stenanthera, met een flink aantal kleine kelkjes in de kop. De piepkleine, gele Fr. pudica fragance is erg bijzonder en geeft een goede geur af. Andere inzendingen van de Schülhorn zijn de witte Fr. bucharia, de hoog opgroeiende Fr. olivieri, het aparte gewas Tecophilaea cyanocrocus en Corydalis solida.

Gebr. Alkemade toont een serie Rhodohypoxis in diverse kleuren, goed te gebruiken als onderbeplanting of als rotsplant, maar het soort is niet winterhard.

Sneeuwklokjes zijn er deze week ook te kust en te keur. Onder andere van W.P. Vieveen, die Galanthus atkinsii toont, de korte G. ‘Imbole’ en de nog kortere G. ‘Tommy’.

Jos Kuiper zette een pot met de lichtblauwe Iris histroïdes sophenensis op de keuringstafel, vergezeld door de lichtblauwe Iris reticulata ‘Kuh-e-Abr’, de purperen Crocus corsicus en de witte Crocus tommasinianus albus, de zogenoemde Boerenkrokus die de lente voor is, want deze Crocus bloeit vaak al in januari.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.