Home

Nieuws 227 x bekeken 13 reacties

Groenlinks wil wettelijk recht op vrije uitloop voor dieren

Den Haag - Dieren moeten een bij wet verplicht recht op vrije uitloop krijgen.

Dat heeft Kamerlid Rik Grashoff woensdag bepleit in een debat over de dierhouderij. Hij zei desgevraagd te overwegen hierover een initiatiefwetsvoorstel in te dienen. Dat zijn voorstel ingrijpende gevolgen heeft voor veehouders - de kosten zullen enorm toenemen - vindt Grashoff geen probleem. "Kom op zeg! Gekker moet het niet worden! Een koe hoort gewoon in de wei. Maar door schaalvergroting worden dieren gedegradeerd tot productiemachines."

Het Groenlinks-Kamerlid kan zich wel voorstellen dat er bij een verplichte vrije uitloop een overgangsperiode wordt ingesteld. "Dat is een kwestie van uitwerking." Ook zou hij het toejuichen als dit op Europees niveau wordt geregeld. "Maar als dat niet lukt, dan moet Nederland het zelf maar regelen."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkenshouder5

  Gaan we weer.... Weer extra plussen aan eisen... en geen vergoeding.

 • no-profile-image

  Hi Hi Hi Hi wat een club van onbenullen. Ze snappen zelfs niet hoe een economie werkt. De zoet hout knauwers

 • no-profile-image

  Pas maar op Wanne. Want staks stuurt Groen Links de zelfopgeleide Talibanpolitie op je af!

 • no-profile-image

  wat willen die linkse idioten nu, natuur of koeien in de wei. HONDERD DUIZENDEN hectare landbouw grond is er vernietigt ten behoeve van de natuur, En gelijk tijdig wil men de koeien in de wei, varkens en kippen meer ruimte geven, met uitloop naar buiten, (Peking eenden verplicht in het hok) . biologisch geteelde groente. wat veel meer oppervlakte vraagt . .Ontbossing tegen gaan in de derde wereld. Een boompje poten als compensatie voor genoeg doening van eigen hypocritisch gedrag. Blijft een vraag over wie,waar en hoe word het voedsel van de toekomst geproduceerd.

 • no-profile-image

  Hamstra, meldt jij je via Groen Links maar aan als bio-pionier in Afghanistan. Bij mij in Muiden ken je dan alvast een Ruttegecertificeerde bio-pionieerschop onder jouw reet op komen halen!

 • no-profile-image

  Beste warmhuienhuizen nu nog even mij vraag beantwoorden, Waar
  en hoe word het voedsel van de toekomst geproduceerd.

 • no-profile-image

  groen links probeer eerst maar eens alle mensen een vrije uitloop te geven

 • no-profile-image

  Nou Hamstra wat denk je zelf? Kleinschalig en duurzaam natuurlijk.

 • no-profile-image

  Warmenhuizen dat vind ik ook, maar de vraag is hebben we genoeg ruimte om ons eigen land te voorzien van voedsel . of schepen we andere daar mee op.

 • no-profile-image

  Beste Hamstra, ons land is groot genoeg om voor eigen markt en een klein deel van de EU te produceren. Waarom zouden Lutjewinkelse kool naar Indochina, Kallenkoter kaas naar Kazachstan of Valleise Drumsticks naar Bombay uitverkocht motten worden? Die producten kennen die lui bij de huidige stand van de agritechniek veel beter zelf produceren. Of dacht jij soms dat Gouda- of Edammmer Kaas die je in Kaapstad, Casablanca of Kopenhagen koopt, écht uit ons land kommen? Als dat zo is, dan mot je maar lekker door gaan maffen.

 • no-profile-image

  HET is maar goed dat de aanhang van groenlinks incls. de pvdd maar 8% van de kiezzers betreft .Als zij het voor het voor het zeggen zouden krijgen gaat de levensstandaart van heel de natie drastich omlaag.

 • no-profile-image

  Zo is het Stee. WEG MET HET CDA!

 • no-profile-image

  Jan probeer eens te lezen wat er staat.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.