Home

Nieuws

Groenlinks wil beperking bouwblok in Groningen

Groningen – Groenlinks in Groningen is tegen de vergroting van het agrarisch bouwblok in de gemeenten Zuidhorn, Leek, Grootegast en Marum.

De provincie heeft voorgesteld de bouwblokken te vergroten. Fractievoorzitter Wiebe van der Ploeg vindt een bouwblok van 2 hectare niet passen in het kleinschalige landschap in Zuidwest-Groningen.

”Grote megastallen zullen het landschap met houtwallen en open graslanden verpesten en daar moeten we als provincie niet mee akkoord gaan”, aldus Van der Ploeg. Groenlinks wil de omvang van het bouwblok beperken tot 1 hectare.

Volgens Van der Ploeg zet Gedeputeerde Staten de deur open voor de komst van megastallen in Zuidwest-Groningen. Bouwblokken van 2 hectare hebben een grote, negatieve invloed op de beleving van het kleinschalige landschap, vindt Groenlinks. ”De enorme stallen en andere bedrijfsgebouwen zijn al van kilometers afstand te zien en bepalen heel erg het beeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.