Home

Nieuws 207 x bekeken

GroenLinks tegen agrarische bedrijventerreinen Groningen

Groningen – GroenLinks in de provincie Groningen is tegen het concentreren van intensieve veehouderij in agrarische bedrijventerreinen, zoals de PvdA voorstelt.

Volgens lijsttrekker Wiebe van der Ploeg zullen de terreinen uitmonden in ”grootschalige veefabrieken in combinatie met industriële mestvergisting en slachterijen.”

De PvdA noemt de agrarische bedrijventerreinen in het verkiezingsprogramma. Van der Ploeg zegt dit niet te begrijpen. ”Het detoneert met de rest van het programma.” Agrarische bedrijventerreinen zijn volgens Van der Ploeg ook nauwelijks goed voor de economie: ze werken met weinig personeel.

GroenLinks houdt in de Provinciale Staten van Groningen drie zetels en pleit wel voor een investeringsplan dat boeren helpt stallen diervriendelijker te maken. De PvdA is met twaalf zetels op dit moment de grootste partij in de provincie. De linkse partijen zijn allen kritisch over de intensieve veehouderij en hebben nu de helft van de 44 beschikbare zetels.

Of registreer je om te kunnen reageren.