Home

Nieuws 180 x bekeken

Groei Duitse en Franse economie valt tegen

Berlijn/Parijs - De Duitse economie is in het vierde kwartaal met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van het kwartaal ervoor. De Franse economie groeide 0,3 procent. In beide landen viel de toename tegen.

Economen hadden gerekend op een stijging van het Duitse bruto binnenlands product van 0,5 procent. ,,De Duitse economie heeft ietwat meer aan vaart verloren dan verwacht'', aldus econoom Carsten Brzeski van ING.

Economen hadden wat betreft Frankrijk gerekend op een stijging van het bruto binnenlands product van 0,6 procent. Ondanks de tegenvallende groei houdt de Franse regering vast aan de prognose van 2 procent groei van het bruto binnenlands product in 2011. ,,Ik hoop dat het eerste kwartaal veel beter zal zijn'', aldus de Franse minister van economische zaken Christine Lagarde.

Over heel 2010 groeide de grootste economie van Europa met 3,6 procent in vergelijking met 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.