Home

Nieuws 217 x bekeken

Greenport Holland vervangt tuinbouwplatform

Den Haag – De nieuwe lobby-organisatie Greenport Holland komt in de plaats van het tuinbouwplatform VNO-NCW.

De nieuwe vereniging van bestaande branche- en ondernemersorganisaties in de tuinbouw wordt wel lid van VNO-NCW, laat manager Saskia Goetgeluk van Greenport Holland weten.

Met de bekendmaking van de nieuwe lobby-organisatie en voorzitter Loek Hermans worden meer details bekend over de nieuwe lobbystructuur voor de tuinbouw. In de vereniging Greenport Holland nemen de veertien branche- en ondernemingsorganisaties uit de tuinbouw zitting. Zes van de bestuurszetels worden ingenomen door LTO-vakgroepen, maar ook handel en veredeling hebben zitting in het bestuur van Greenport Holland.

Volgens Goetgeluk wordt structureel overlegd met het ministerie. De overheden komen in Greenportverband samen in een kerngroep en een afvaardiging daarvan praat regulier met Verhagen of Bleker en Hermans namens het bedrijfsleven uit Greenport Holland.
Goetgeluk verwacht de oprichtingsvergadering van Greenport Holland nog vòòr de zomer. Hermans zal al op 15 februari voor twee dagen per week in dienst komen van de vereniging in oprichting.

Overigens hebben de zes LTO-vakgroepen voor tuinbouw intern overleg in het LTO-Greenportplatform . Volgens Nico van Ruiten, voorzitter van LTO Glaskracht, wordt in dit platform één standpunt bepaald op thema’s zoals ruimte, internationalisering en duurzaamheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.