Home

Nieuws 193 x bekeken

Geen Q-koortsclaim tegen geitenhouders of overheid

Amersfoort – De anderhalf jaar geleden aangekondigde Q-koortsclaim tegen geitenhouders en de overheid gaat vooralsnog niet door.

Advocaat John Roth van Sap Advocaten in Amersfoort zegt dat er op dit moment te weinig aanknopingspunten zijn om de overheid of geitenhouders aansprakelijk te stellen.

Roth stelt dat het moeilijk is de overheid aansprakelijk te stellen voor grote incidenten. ”Zie bijvoorbeeld de Vuurwerkramp Enschede en de legionella-zaak.”

Hij zegt dat het rapport van de commissie Van Dijk over de aanpak van de Q-koorts in Noord-Brabant ”onvoldoende aanknopingspunten biedt om de overheid aansprakelijk te stellen namens onze cliënten. Uiteindelijk is het de individuele keus van cliënten om wel of niet tot aansprakelijkheidsstelling over te gaan, al dan niet met de hulp van een andere advocaat.”

Roth benadrukt dat nieuwe informatie altijd verandering kan brengen in het standpunt van de juristen. ”Op dit moment maken wij echter een pas op de plaats. Dit is alles was ik er op dit moment over kan zeggen.”

Anderhalf jaar geleden kondigde het Amersfoortse advocatenkantoor aan dat het mogelijk zou zijn geitenhouders aansprakelijk te stellen.

Roth: ”Dat is een afweging die per cliënt gemaakt moet worden, omdat aangetoond zal moeten worden door welke geitenhouder de besmetting heeft plaatsgevonden. Dat zal voor veel mensen die besmet zijn lastig zijn, zij het daar ik niet uitsluit dat een enkeling dat wel kan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.