Home

Nieuws 2 reacties

Gedeputeerden bedreigd om afschieten ganzen

Haarlem – Gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland en zijn voorganger Peter Visser zijn meerdere malen met de dood bedreigd vanwege het provinciale beleid rond het afschieten van ganzen. Dat bevestigden beiden dinsdag naar aanleiding van een bericht hierover in het Haarlems Dagblad.

Bond en Visser waren in de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het faunabeleid van Noord-Holland. Vanwege de overlast die boeren en het luchtverkeer van de ganzen ondervinden, geeft de provincie vergunningen af om de dieren af te schieten. Ook het voornemen voor het afschieten van damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen roept heftige reacties op van tegenstanders.

Volgens Bond krijgt hij tientallen standaardprotestmails per week, die mensen versturen via de site van de Faunabescherming. ”Daar zaten enkele mails tussen met teksten als ’ze kunnen beter jou afschieten, in plaats van die dieren’. Bond heeft dat gemeld bij de politie.

Oud-gedeputeerde Peter Visser zegt dat hij door tegenstanders is vergeleken met Hitler, dat hij rouwkaarten kreeg en dat zijn begrafenis werd aangekondigd. Het provinciebestuur heeft ook die bedreigingen gemeld bij de politie.

De Faunabescherming stelt dat zij niets te maken heeft met de dreigmails, die de gedeputeerden hebben ontvangen. Volgens deze organisatie kunnen dat soort mails niet worden gestuurd vanaf hun site. ”Onze mails zijn allemaal standaardteksten. Die kun je niet aanpassen”, aldus Rita Stockmann van de Faunabescherming. De organisatie vindt dat zij ten onrechte in een kwaad daglicht wordt gesteld.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ik ben 'ns aan de slag gegaan en heb een aantal gansverjagers ontwikkeld. Ik zou ze graag eens bij boeren met wintertarwe of grasland vrijblijvend in de praktijk testen. Wie biedt zich aan?

  • no-profile-image

    Die Peter Visser (PvdA) en Jaap Bond (CDA) bennen erg primitief bezig. Deze rompen op benen smijten alle gefundeerde adviezen van specialisten ( Kenniseconomie, voelt u wel?) botweg in de plee en lopen strak aan de leiband van de hobbyjagers- de Schipholdirectie incluis!.(Dit is makkelijk te checken door de ledenlijst van de WBE-Haarlemmermeer effe te raadplegen.) Visser en Bond bennen minderwaardige politici van het meest lage allooi en zulk vuilnis is vanzelf een bedreiging voor zowel onze natuur als voor onze intrinsiek nationale beschaving. Daarom moeten PvdA en CDA gewoon WEG! En dat gaat op 2 maart ook gebeuren. Dit is geen dreigement, maar een FEIT! Want de bewuste kiezer is namelijk aan het woord bij statenverkiezingen! Dus luidt het stemadvies: WEG MET CDA EN PVDA!

Of registreer je om te kunnen reageren.