Home

Nieuws

Fruitmasters: Verwoert paste niet bij nieuwe koers

Geldermalsen – Oud-topman Rian Verwoert paste niet meer bij de nieuwe strategie van Fruitmasters met een terugkeer naar de kernactiviteiten. Dat heeft gedelegeerd bestuurders Rien van Doorn donderdag op de bijzondere ledenvergadering laten weten over het vertrek van Verwoert eind 2010.Verwoert voerde in zijn termijn bij Fruitmasters juist een kostbaar toegevoegde waardemodel door met nadruk op innovatie en verbreding.

Fruitmasters werkt aan een nieuw businessplan voor de komende vijf jaar. Dat zal bestaan uit een terugkeer naar kernactiviteiten: verkoop van fruit van leden tegen zo laag mogelijke kosten. Die koerswijziging betekent niet dat een grote reorganisatie gepland staat, laat de veiling weten. ”De kostenverlaging komt puur uit een efficiencyverbetering. Of de horeca-activiteiten of gesneden fruit bij Fruitmasters blijft is onduidelijk. ”Voorlopig blijft dat onder de Fruitmasters-groep hangen, maar het is afwachten wat er in het vijfjarenplan staat”, zegt een woordvoerder.

Op de ledenvergadering kreeg voorzitter Rien van Doorn van 71 procent van de telers een herbenoeming als gedelegeerd bestuurder. Dat moest formeel om Van Doorn zijn werk te laten afmaken tot de reguliere ledenvergadering van 27 april. Op die vergadering wordt de nieuwe topman gepresenteerd.

Fruitmasters weerspreekt geruchten dat de financiële positie van de groep zorgwekkend is en dat het onder curatele zou staan van de bank. Wel waren lokale bankbestuurders aanwezig op de ledenvergadering, iets wat overigens niet geheel ongebruikelijk is. Op informatieavonden wordt de komende periode vooral het nieuwe afzetmodel belicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.