Home

Nieuws

Fresh Rotterdam gaat op in Horti Fair

Amsterdam - De Horti Fairbeurs wordt door de overname van Fresh Rotterdam een brede tuinbouwbeurs voor teelttechniek, maar ook ontwikkeling van versproduct en verwerking. Beide organisaties maken de overname bekend. Daarmee verdwijnt de beurs in Rotterdam Ahoy.

Wel zal Fresh Rotterdam onder een andere naam een duidelijk herkenbare beurs blijven in de RAI tijdens de Horti Fair beurs, stelt Frans-Peter Dechering, directeur International Horti Fair. Hij schat dat Horti Fair ook autonoom een groei doormaakt van 15 tot 20 procent beursoppervlakte. Ook breidt het evenement uit met een internationaal congres en symposia.

Volgens Gert-Jan van den Nieuwenhoff, general manager bij Ahoy Rotterdam, is de overname volledig en heeft Horti Fair een som betaald voor het eigendom van de beurstitel, het concept en de goodwill. Fresh Rotterdam had de laatste jaren te kampen met concurrentie van de Fruit Logistica in Berlijn. “We zijn daardoor van internationale beurs naar een nationale basis gegaan.” Op deze beurs staan vooral veredelaars, telersverenigingen, maar ook verwerkers en technische bedrijven.

Willem Baljeu, directeur Frugi Venta en voorzitter van adviescomité Fresh Rotterdam steunt de overname: “Bundeling van beide beurzen is een goed signaal tegen de versnippering. De AGF standhouders krijgen een prachtige nationale versbeurs met internationale uitstraling.”

Horti Fair kampte met een krimp door de wereldwijde crisis, maar bezoekers willen een breder beursaanbod dat zich uitstrekt over meer schakels in de keten, melden de partijen in een persbericht.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.