Home

Nieuws 202 x bekeken

Franse varkensprijs stuiver omhoog

Perin – Op de Franse varkensmarkt Marché du Porc Breton is gisteren een notering uit de bus gekomen van 1,206 euro per kilo. Dat is vijf cent meer dan op de voorafgaande beurs. Het beursbestuur is tevreden met die verhoging, maar constateert wel ’dat de varkenshouders nog altijd 20 cent per kilo tekort komen om hun productiekosten te dekken.”

Volgens de MPB is sprake van een ’goed ondersteunde’ activiteit op de varkensmarkt. De prijzen worden daarbij opgedreven door een goede consumptie en de invoering van de Europese opslagregeling. Maar ook door positieve ontwikkelingen op buitenlandse markten zoals Spanje, Duitsland en de Verenigde Staten.
’’Het is nu aan de grote winkelbedrijven om op een harmonieuze manier bij te dragen aan deze noodzakelijke verbetering van de producentenprijs”, aldus de MPB.

Of registreer je om te kunnen reageren.