Home

Nieuws 180 x bekeken 1 reactie

Franse regiotrein weigert schok-posters

Parijs – Het regionale treinbedrijf RATP in Parijs weigert drie van de zes de ’schokposters’ van milieuorganisatie FNE tegen allerlei aspecten van de landbouw in haar stations op te hangen.

Het gaat om de affiches waarin FNE de vervuiling van de Bretonse stranden door giftige groene algen aan de kaak stelt. Het regiobestuur van Bretagne heeft bovendien een klacht tegen deze posters ingediend bij de justitie.

De campagne tegen onder meer de intensieve veehouderij en de teelt van transgene mais blijft daarmee de gemoederen bezig houden. RATP stelt dat de posters ’te veel polemiek oproepen’ waarop FNE op haar beurt het vervoerbedrijf beschuldigt van censuur. In Bretagne, het centrum van die intensieve veehouderij in Frankrijk, heeft de toeristenorganisatie een protestbrief aan FNE geschreven en een klacht ingediend bij de toezichthouder op de reclamewereld.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    ybxnnrqp

    Udbrmw hijycibdkasr, [url=http://pjkpkpvabjmo.com/]pjkpkpvabjmo[/url], [link=http://tkztadculsro.com/]tkztadculsro[/link], http://bipzzzeboflz.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.