Home

Nieuws 249 x bekeken

Franse appelprijs blijft op hoog niveau

Parijs – Vanwege een voortdurend op peil blijvende export liggen de appelprijzen in Frankrijk op een relatief hoog niveau. In januari lag de appelprijs zo’n 11 procent boven het vijfjaarlijks gemiddelde.

Eerder in het seizoen kwam de prijs van appelen zelfs 18 procent boven dat gemiddelde uit.

Dat meldt de agrarische infodienst Agreste in een productoverzicht. Frankrijk had eind januari nog 459.572 ton appelen in opslag, dat is 9 procent minder dan een jaar geleden. In die maand januari werd 108.996 ton afgezet, 2 procent meer dan vorig jaar.

Het grootste deel van de voorraad betreft Golden met 214.790 ton, op ruime afstand gevolgd door Granny Smith met 47.853 ton. Agreste tekent bij die cijfers aan dat de voorraad ook lager is doordat de oogst zo’n 3 procent minder is uitgevallen. Daarmee is de oogst van 2010 ook één van de slechtste van de afgelopen tien jaar geweest.

Ook de prijs van peren ligt boven het vijfjaarlijks gemiddelde, in dit geval met 9 procent. De perenvoorraad was eind januari geslonken tot 7.248 ton, 11 procent minder dan in januari 2010. De afzet kwam in die maand met 3.200 ton bijna een derde lager uit. Meer dan de helft van de peren in de Franse opslag zijn Conference.

Of registreer je om te kunnen reageren.