Home

Nieuws

Frankrijk teelt maximaal 250 hectare Greenery-peren

Berlijn – Het Franse SNC Socheleau gaat maximaal 250 hectare van de rode peer Sweet Sensation telen en een andere peer uit het Greenery-assortiment.

Daartoe tekenden The Greenery en SNC Socheleau vandaag een licentie-overeenkomst op de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn.

De komende zes jaar zal SNC 50 hectare inplanten van de rode peer en het goudkleurige familielid Dazzling Gold, maar er is een optie op nog eens 200 hectare. De overeenstemming heeft vooral betrekking op de rode Sweet Sensation, stelt de Greenery.

Met de overeenkomst in Frankrijk heeft The Greenery nu teeltafspraken lopen in Zuid-Afrika, Chili, België, Engeland en Frankrijk. In totaal is er voor de komende jaren ruimte voor 1.750 hectare. Circa een kwart daarvan komt in Nederland; in Zuid-Afrika en Chili zal de komende jaren maximaal 400 hectare Sweet Sensation geplant worden, stelt The Greenery.

De rode peer is genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award. De innovatieprijs wordt vrijdag bekendgemaakt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.