Home

Nieuws 377 x bekeken

Fotograaf belicht MKZ, tien jaar later

Wezep - De Noord-Veluwse fotograaf Aart Veldman belicht in zijn boek ’Toen werd het stil’ de MKZ-crisis van tien jaar geleden. Samen met schrijfster Dirkje Sneller laat hij ongeveer vijftien betrokkenen op de periode terugblikken. Zo interviewt het duo boeren van wie vee werd geruimd, maar ook een slager en een burgemeester.

Het boek richt zich op de driehoek Apeldoorn-Zwolle-Deventer. In het Gelderse Oene (gemeente Epe) werden destijds de eerste gevallen van de zeer besmettelijke veeziekte vastgesteld. ”Boerenbedrijven moesten met lede ogen toezien hoe hun jarenlange arbeid in een oogwenk werd vernietigd. Vaak zit het verdriet nog steeds hoog”, aldus de makers van het boek dat vanaf medio maart te verkrijgen is.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.