Home

Nieuws 225 x bekeken

Flinke aanvoer narcissen

Lisse - Alhoewel het nog te koud is voor veel narcissensoorten, was de aanvoer van dit product op de vestigingen van FloraHolland afgelopen week toch aanzienlijk.

Het aanbod groeide met 18 procent naar 2,7 miljoen stuks die van de hand gingen voor gemiddeld exact dezelfde prijs als een week eerder, namelijk € 0,12. En dat is een cent beter dan vorig jaar toen 6 procent meer werd aangevoerd.

De aanvoer van snij-hyacinten lag met 2,4 miljoen stuks op vrijwel hetzelfde niveau als en week eerder. De gemiddelde prijs was € 0,25 hetgeen drie cent per steel minder is dan de voorgaande week. Bij de lelies nam de aanvoer iets toe en daalde de gemiddelde prijs naar € 0,60. Dat is ongeveer vijftien cent beter dan vorig jaar op hetzelfde moment toen er drie procent meer werd aangevoerd.

De Hippeastrum (Amaryllis) bevindt zich in de laatste fase van het seizoen. De aanvoer daalde met 22 procent naar 800.000 stuks die voor gemiddeld € 0,60 van de hand gingen. En dat is zes cent beter dan een week eerder.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.