Home

Nieuws

Fiscus haalt bakzeil

Arnhem - De Zwolse belastinginspecteur heeft bij de rechtbank in Arnhem bakzeil moeten halen in een zaak die was aangespannen door een agrarisch ondernemer, die zijn bedrijf staakte in 2002.

De fiscus legde de ondernemer een aanslag op van bijna 480.000 euro plus een boete van 17.000 euro en ruim 13.000 euro aan heffingsrente. Volgens de belastingdienst had de boer bewust de winst uit werk en inkomen te laag opgegeven. De boer realiseerde de winst door zijn bedrijf te verkopen aan Dienst Landelijk Gebied en de daarbij horende woonkavel aan een projectontwikkelaar.

De Arnhemse meervoudige belastingkamer heeft donderdag uitgesproken dat de belastingdienst dat verkeer zag. De boer heeft weliswaar meer winst gemaakt, dan hij opgaf, maar er is geen sprake van het bewust doen van een foute aangifte. De rec hter heeft de boete geschrapt en de aanslag verlaagt tot ruim 370.000 euro. De heffingsrente en de boete zijn van tafel.

Of registreer je om te kunnen reageren.