Home

Nieuws 347 x bekeken

Finse vleesmultinational maakt pas op de plaats

Helsinki – Het Finse vleesconcern HKScan heeft vorig jaar genoegen moeten nemen met een iets lagere omzet en winst. Netto, na belasting, daalde de winst met 1,7 miljoen euro naar 30,8 miljoen euro.

De omzet belandde op 2,11 miljard euro. Dat was een kleine 11 miljoen minder dan in het voorafgaande jaar. Het concern voelde onder meer de gevolgen van arbeidsonrust en de prijsconcurrentie op de thuismarkt in het begin van het boekjaar, de sluiting van de Russische grenzen in de periode juli-december en een verzwakking van de concurrentiepositie in Zweden door de gestegen koers van de Zweedse kroon.

In de Baltische landen en vooral ook in Polen liepen de zaken daarentegen uitstekend. HKScan heeft in Polen de helft van het belang in vleesbedrijf Sokolów. Danish Crown heeft als partner de andere helft in handen, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde jaarcijfers.


Of registreer je om te kunnen reageren.