Home

Nieuws 600 x bekeken 2 reacties

Fair Produce NL naam keurmerk eerlijk plukken

Utrecht – champignonbedrijven Limax, Banken Champignons, Lutèce, en PrimeChamp willen samen met LTO Paddenstoelen en Frugi Venta het keurmerk Fair Produce uitbrengen voor de eerlijke oogst van champignons.

Maandag presenteerden de organisaties een opzet voor het keurmerk dat alleen voor Nederlandse champignons gaat gelden. Handelsbedrijven die het keurmerk voeren verplichten zich product af te nemen van gecertificeerde telers.
Het keurmerk verbiedt het ondernemers om arbeidskrachten aan het werk te hebben die via of door een buitenlandse intermediair loon uitbetaald krijgen. Tom van Walsem, voorzitter van de werkgroep Fair Produce NL: ”In de praktijk gaan hier te vaak oneerlijke en ondoorzichtige arbeidsconstructies achter schuil die de concurrentie in de markt ernstig verstoren, niet passen bij duurzaam ondernemen en het imago van onze sector schaden.”
Het keurmerk krijgt een eerste toepassing in de champignonsector, maar moet breed uitrolbaar zijn in de groenten- en fruitafzet en ook problemen met illegale arbeidsconstructies tegengaan in glasgroente- en aardbeienteelt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan van Eeuwijk

  Graag wil ik meer weten over Fair Produce wat U hier schrijft
  ben ik al enige jaren voor op zoek
  info@EKRA.nl

 • no-profile-image

  Jan van Eeuwijk

  Graag wil ik meer weten over Fair Produce wat U hier schrijft
  ben ik al enige jaren voor op zoek
  info@EKRA.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.