Home

Nieuws 174 x bekeken

Extra aandacht voor bol op pot

Hillegom – De belangstelling van de handel voor bloembollen op pot neemt toe steeds meer consumenten ontdekken deze producten waarmee men in de wintermaanden het voorjaar in huis of in de tuin kan halen.

Het sortiment omvat vooral tulpen, hyacinten en narcissen, maar ook meer en meer bijzondere bolgewassen worden als potplant aangeboden, waaronder Muscari (Blauwe Druifje). Nieuwe, maar ook reeds gevestigde, producten in de categorie Bol op pot worden door de keuringscommissie van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur beoordeeld tijdens een speciale Bol op pot bloemenkeuring, die op 7 maart in de keuringszaal bij CNB in Lisse zal plaatsvinden. Een themakeuring die telers de mogelijkheid biedt om het product uitgebreid onder de aandacht te brengen. Niet in de laatste plaats wat betreft broei- en presentatie.

Bloembollenbemiddelaar CNB organiseert in dezelfde week bovendien een productweek Bol op Pot.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.