Home

Nieuws

Export groeit met 11 procent

Den Haag - Nederland heeft in december ruim 11 procent meer goederen geëxporteerd dan een jaar eerder. In november was er sprake van een groei van bijna 9 procent. Nederland importeerde bijna 8 procent meer goederen dan een jaar eerder, maar dat percentage lag beduidend lager dan in oktober en november, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Er werd voor een waarde van 33,3 miljard euro aan goederen door Nederland geëxporteerd, een kwart meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Nederland haalde voor een waarde van 30,1 miljard euro aan goederen binnen, 22 procent meer dan in december 2009.

Het handelsoverschot bedroeg daarmee 3,2 miljard euro, 1,2 miljard euro meer dan in december 2009.

Zowel de waarde bij de invoer als de uitvoer van grondstoffen en minerale brandstoffen nam fors toe. De uitvoer naar landen buiten de Europese Unie nam sterker toe dan de uitvoer naar de landen van de EU. Bij de invoer is een vergelijkbaar patroon zichtbaar, aldus het CBS.

Of registreer je om te kunnen reageren.