Home

Nieuws 188 x bekeken

Export boomkwekerijproducten daalt 2 procent

Zoetermeer – De uitvoerwaarde van Nederlandse boomkwekerijproducten is in de tweede helft van 2010 2 procent gedaald tot 150 miljoen euro. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk besteedden 1 procent minder aan Nederlandse boomkwekerijproducten dan een jaar eerder, terwijl de omzet op Zweden 7 procent daalde.

De uitvoer naar Italië, plus 9 procent, en België, plus 17 procent, maakten dat de uitvoer niet scherp daalde. De omzet op Frankrijk bleef gelijk. Dat blijkt uit gegevens van bedrijven zoals verzameld door het Productschap Tuinbouw. De uitvoer van boomkwekerijproducten daalt in december altijd ten opzichte van november, maar volgens het productschap was de daling met 23 procent nu exceptioneel. De organisatie denkt dat het strenge winterweer en de slechte begaanbaarheid van een deel van het Europese wegennet een belangrijke rol hebben gespeeld. Of de achterstand is ingehaald in januari moet later blijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.