Home

Nieuws 177 x bekeken

Europarlement bezorgd over antibioticagebruik in veehouderij

Brussel – Het Europees Parlement maakt zich grote zorgen over het antibioticagebruik in de veehouderij, en de gevolgen die dat heeft voor de resistentie zowel bij mens als dier.

De landbouwcommissie van het EP heeft aanvullende vragen gesteld over wat zij ziet als ”een gigantisch probleem”; een moderne veehouderij zonder de mogelijkheid om ziekten te bestrijden met antibiotica acht zij immers niet voorstelbaar.

In mei vorig jaar riep het Parlement de Europese Commissie al op om het groeiende probleem van antibioticumresistentie aan te pakken. De landbouwcommissie wil nu weten wat de Commissie sindsdien heeft gedaan, en wat voor maatregelen zij denkt te gaan nemen om het probleem op te lossen.

Circa 50 procent van het antibioticagebruik in de EU zou zijn terug te voeren op toepassing in de veehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.