Home

Nieuws 246 x bekeken

Emissiearme stalsystemen mogen eerder op de markt

Den Haag - Nieuwe stalsystemen die bijdragen aan een vermindering van de ammoniak- en fijnstofuitstoot kunnen voortaan sneller op de markt worden gebracht.

Dat is het gevolg van een nieuwe regeling van staatssecretaris Joop Atsma (milieu). Nu is het nog zo dat er eerst drie jaar lang metingen moeten worden verricht in een proefstal voordat een nieuw systeem wordt toegelaten. Het bedrijfsleven vindt die doorlooptijd te lang en stelt dat innovaties daardoor in de kiem worden gesmoord.

Volgens de nieuwe regelgeving krijgt een innovatieve stal onmiddellijk een voorlopige emissiefactor toegewezen. In afwachting van een definitieve beoordeling, mag het huisvestingsysteem al op de markt worden gebracht. Volgens Atsma is deze beleidswijziging vooral van belang voor melkveehouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.