Home

Nieuws 201 x bekeken

Ejidomar opnieuw in opspraak na vondst ethefon

Ejido - De Spaanse coöperatie Ejidomar is opnieuw genoemd als afzender van een partij Spaanse paprika's waarop een overschrijding van de Europese residulimiet is waargenomen.

Het Zweedse handelsbedrijf Axfoods trof het middel ethefon aan bij een routinecontrole op een partij importpaprika's op 20 januari. De marktpartij heeft inmiddels een melding ingediend via het Europese waarschuwingssysteem RASFF.

Opnieuw is Ejidomar genoemd als afzender. De coöperatie werd eerder al in verband gebracht met de levering van paprika's met het middel ethefon aan Duitsland. Bij laboratoriumonderzoek, uitgevoerd in opdracht van Greenpeace, bleken twee monsters afkomstig van Ejidomar.

De Zweedse supermarktketen ICA heeft al aangegeven verscherpte controles uit te voeren op ingevoerde Spaanse paprika, melden Zweedse media. Het bedrijf komt later deze week met eigen testresultaten naar buiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.