Home

Nieuws

EU tikt Nederland op vingers voor gebrekkige milieuregels

Brussel – Nederland moet binnen twee maanden de regels voor de milieueffectbeoordeling op orde hebben.

Anders stapt de Europese Commissie andermaal naar het Europese Hof van Justitie, en riskeert Nederland een boete vanwege niet naleven van Europese richtlijnen.

Dat heeft EU-milieucommissaris Janez Potocnik de Nederlandse regering per brief laten weten. In oktober 2009 oordeelde het Hof al dat de Nederlandse regels op dit punt niet voldoen. Nederland verklaarde daarop dit vóór 2011 te hebben rechtgezet, maar is nog altijd in gebreke.

Het probleem schuilt in de vraag wanneer een milieueffectbeoordeling nodig is. In de wet staan hiervoor drempelwaarden, maar volgens het Hof is bij vaststelling van die waarden te weinig rekening gehouden met alle mogelijke milieugevolgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.