Home

Nieuws 185 x bekeken 1 reactie

ELI verlengt garantstelling werkkapitaal

Den Haag – Agrariërs kunnen langer gebruik maken van de garantstellingsregeling voor werkkapitaal.

Ze kunnen hiervoor een aanvraag indienen tot en met 31 maart. Het ministerie van ELI heeft de openstelling van de regeling met drie maanden verlengd. Eind vorige week gaf de Europese Commissie Nederland al toestemming voor de verlenging.

Agrarische bedrijven kunnen met een beroep op de garantieregeling maximaal voor 850.000 aan werkkapitaal lenen. De overheid staat daarbij voor de helft garant. Voorwaarde is wel dat de bedrijven in beginsel gezond zijn.

Het ministerie verwacht overigens dat niet meer dan vijf bedrijven gebruik zullen maken van de verlengde regeling. Eind vorig jaar hadden al 65 bedrijven een aanvraag voor garantstelling ingediend. LTO Noord Glaskracht heeft sterk aangedrongen op het behoud van de regeling.

Met de garantstellingsregeling geeft Nederland invulling aan de ruimere staatssteun, die EU-lidstaten aan hun boeren mogen verstrekken vanwege de economische crisis. Eind vorig jaar verlengde de Europese Commissie de staatssteunmaatregel, die liep van 2008 tot 2011, met een jaar. Op grond van die maatregel mogen lidstaten hun boeren in die periode met maximaal 15.000 euro steunen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Toch een hopeloze regeling als je ziet hoeveel bedrijven er een beroep op gedaan hebben in - wat is het? - 2 jaar tijd. En dan menen ze zeker nog dat het een geweldige steun in de rug is geweest?!!!
    Dat krijg je met regelingen die vanachter een bureau zijn vastgesteld, zonder enige voeling met de praktijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.