Home

Nieuws

Duitsers willen af van kleine groepskooien

Berlijn - De Duitse landbouwminister Ilse Aigner bereidt een pakket van dierenwelzijnsmaatregelen voor waarin ondermeer een verbod op kooisystemen in de leghennenhouderij is opgenomen.

Voortaan is dan alleen nog de scharrel- en Freilandhouderij toegestaan. Nieuwe groepshuisvestingskooien, die per 2010 de gangbare legbatterijen hebben afgelost – mogen evenmin meer worden gebouwd.

Dat heeft de bewindsvrouw het afgelopen weekend via de media naar buiten gebracht. De opzet van Aigner is dat de meeste maatregelen, waaronder het nieuwe kooiverbod, nog dit jaar worden omgezet. Andere beoogde maatregelen zijn onder meer een verbod op castratie van biggen zonder verdoving en strengere eisen aan de konijnenhouderij. "We mogen de discussie over onze toekomstige landbouw niet versmallen tot een geldkwestie, maar moeten praten over de verwachtingen die de consument ten aanzien van duurzame landbouw heeft", aldus de toelichting van Aigner.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.