Home

Nieuws

Duitse slachterijen willen groeien

De grote(re) Duitse slachterijen willen in de komende jaren hun slachtcapaciteit met ruim 20 procent gaan uitbreiden.

Dit is de uitkomst van een onderzoek door Dr. Albert Hortmann-Scholten, beleidsmedewerker bij de Landwirtschaftskammer Niedersachsen. Hij toonde de uitkomst van het onderzoek tijdens het forum Fokus Schwein in Münster.

Vooral Tönnies denkt fors te gaan groeien. De capaciteit in het slachthuis in Rheda-Wiedenbrück, de grootste slachterij in Europa, gaat zelfs naar 160.000 varkens per week. De beide andere locaties wil Tönnies opschroeven naar 80.000 varkens per week.

Hoe de slachterijen aan de varkens gaan komen is niet bekend. Dat kan zijn door overnames, maar waarschijnlijker is dat er flinke concurrentie op de inkoopmarkt zal komen. Dit zal een positief effect kunnen hebben op de hoogte van de noteringen.

Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.