Home

Nieuws

Duitse machinefabrikanten rekenen op 10 procent omzetplus

Frankfurt am Main – De Duitse landbouwmechanisatieindustrie voorziet na een bescheiden groei in 2010 voor het lopende jaar een toename van de omzet met 10 procent. Die prognose gaf vandaag brancheorganisatie VDMA Landtechnik.

De orderingang bij de ledenbedrijven is momenteel meer dan 30 procent groter dan begin vorig jaar. ”Een goed teken voor het jaar 2011 als geheel,” constateert zakelijk leider Bernd Scherer. Vorig jaar moesten de Duitse fabrikanten het ten opzichte van 2009 stellen met een omzetplusje van 2 procent. De omzet belandde daarmee op 5,77 miljard euro, dik onder het topjaar 2008, toen 7,5 miljard euro werd gehaald. Ook 2011 blijft daar nog bij achter, erkent Scherer.

Vorig jaar werd vooral progressie geboekt in het trekkersegment. In totaal maakten de Duitsers ruim 53.000 eenheden: 15 procent meer dan in het voorafgaande jaar. Vier op de vijf trekkers vonden hun weg naar afnemers op de wereldmarkt. Duidelijk trager reageerde de markt voor oogsttechniek. Lichtpuntje was alleen het veldhakselaarsegment.

Of registreer je om te kunnen reageren.