Home

Nieuws 251 x bekeken

Duitse kartelwaakhond onderzoekt inkoopmacht supermarkten

Bonn – De Duitse mededingingsautoriteit, het Bundeskartellamt, stelt een onderzoek in naar de inkoopmacht van de leidende supermarkten Aldi, Edeka, Rewe en Lidl op de markt voor voedings- en genotmiddelen.

”Deze handelsondernemingen hebben samen inmiddels een aandeel van 85 procent in de afzet. Het onderzoek moet meer licht werpen op de machtverhoudingen in de handel en de verhouding handel en producenten”, licht president-directeur Andreas Mundt van het bureau toe.

Met name moet ook duidelijk worden wat de gevolgen van de inkooppraktijken van ’de grote vier’ voor kleinere bedrijven en leveranciers is. Het onderzoek zal worden uitgevoerd aan de hand van een aantal productgroepen. Telkens wordt dan vastgesteld welke marktposities de grootgrutters en hun samenwerkingspartners bij de inkoop hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.