Home

Nieuws

Duitse detailhandelsprijzen groente en fruit in januari hoger dan vorig jaar

Wiesbaden – De consument in Duitsland betaalde in januari dit jaar ten opzichte van dezelfde maand in 2010 voor groente 8 procent meer en voor fruit 6,3 procent meer. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Statistische Bundesamt.

Het prijsniveau van vruchtensappen steeg mee met 9 procent. Witte kool en uien behoorden volgens het bureau vorig jaar afzonderlijk bekeken tot de producten met de opvallendste prijsstijging. Voor beide moest uitgaande van de stand van zaken in januari ruim 30 procent meer worden betaald.

Ten opzichte van december vorig jaar stegen de prijzen van groente in januari met 3,4 procent. Fruit werd daarentegen iets goedkoper, namelijk 2,1 procent. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.