Home

Nieuws

Duits kalkoenvlees uit de gratie door dioxine-affaire

Oldenburg – De kalkoensector in Duitsland kampt met een groot overaanbod van 10 tot 20 procent, wegens de nasleep van de dioxine-affaire.

Dat kan worden opgemaakt uit pogingen van de producentenvereniging Putenerzeugergemeinschaft (PEG) Ahlhorn in de regio Oldenburg om de leden te bewegen tot beperking van de productie. In een brief van het bestuur worden ze gevraagd aan welke maatregel zij de voorkeur geven: een eenmalige reductie van de opstalling met 20 procent of uitstel van de opstalling met vier weken.

De PEG Ahlhorn is op basis van een leverplicht gelieerd met de leidende Duitse pluimveevewerker Wesjohann, beter bekend onder de productnaam Wiesenhof. De oproep wekt daarom kritiek bij boerenorganisatie Arbeitsgemeinschaft bäuerlicher Landwirtschaft (ABL), die Wesjohann verwijt de marktproblemen af te willen wentelen op de leveranciers.

Of registreer je om te kunnen reageren.