Home

Nieuws

Drie kandidaten voor overname Duitse VanDrie-mesters

Groenlo – Drie partijen lijken in de race voor de overname van de VanDrie-kalvermesters in Duitsland.

Dit meldt vakblad De Kalverhouder op basis van een interview met Richard Bröcker, voorzitter van het Duitse Bundesverband der Kälbermäster.

Genoemd worden het Nederlandse Denkavit en de Duitse integraties Bahlmann en Bruninghoff. Bröcker is echter bang dat ook kalverhouders tussen wal en schip terecht komen, omdat de integraties vooral geïnteresseerd zullen zijn in de modernste kalvermesterijen. De uitkomst van het overnameproces kan zijn dat de omvang van de Duitse kalverhouderij weer daalt, precies dat wat de Duitse kartelautoriteiten wilden voorkomen met hun eis aan VanDrie om de Duitse mestbedrijven af te stoten.

Bröcker verwacht dat Balhmann zich vooral richt op VanDrie-bedrijven in Nedersaksen en dat de integratie Brüninghoff de VanDrie-bedrijven in Noordrijn-Westfalen wil binnenhalen.

Denkavit, dat een eigen vestiging in Duitsland heeft, niet ver bij de vestiging van VanDrie vandaan – zal volgens Bröcker het grootste aantal bedrijven een contract aanbieden.

Henny Swinkels van de VanDrie Group zegt dat zijn bedrijf er alles aan zal doen om de kalverbedrijven op een zorgvuldige manier over te dragen aan andere partijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.