Home

Nieuws 307 x bekeken

Drenthe subsidieert poederfabriek FrieslandCampina

Assen – De provincie Drenthe geeft niet alleen voorlopige goedkeuring aan de bouw van een nieuwe poederfabriek van FrieslandCampina in Beilen.

Ze ondersteunt ook het project ’Gezonde Vezels’ met een bijdrage van ruim 150.000 euro.
De provincie steunt het project omdat het nieuwe werkgelegenheid van belang vindt, evenals innovatie en versterking van de kenniseconomie. Daarmee wordt volgens Gedeputeerde Staten de economische groei in Drenthe verder gestimuleerd en de concurrentiepositie van het Drentse bedrijfsleven versterkt.

FrieslandCampina Domo ontwikkelt en produceert in Beilen kant-en-klare babyvoeding en hoogwaardige ingrediënten voor kindervoeding, waaronder vezels. Naast de subsidie van de provincie is 350.000 euro verleend door Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Naar verwachting wordt het project eind 2013 afgerond.

Of registreer je om te kunnen reageren.