Home

Nieuws

Databank milieuvergunningen Brabant vervuild

Den Bosch - Noord-Brabant geeft voorlopig geen milieuvergunningen meer uit aan veebedrijven, die in de buurt van natuur willen uitbreiden. De databank met informatie over gestopte of gekrompen bedrijven die provincie gebruikt om nieuwe vergunningen uit te geven, blijkt vervuild en moet helemaal worden gecontroleerd.

De provincie heeft dat maandag bekendgemaakt.

Toename van de uitstoot van ammoniak door de uitbreiding van een veehouderij is alleen toegestaan als daar een krimpend of stoppend bedrijf tegenover staat. De databank van de provincie blijkt oude vergunningen te bevatten die meer dan één keer zijn gebruikt om nieuwe vergunningen te verlenen.

De controle is een zeer intensief proces, laat een woordvoerder desgevraagd weten. Eerst voert de provincie een steekproef uit die ongeveer twee weken duurt. Afhankelijk van de uitkomst bepaalt de provincie vervolgstappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.