Home

Nieuws 195 x bekeken 1 reactie

Dalli: diermeelverbod voorlopig niet soepeler

Brussel – Het Europese verbod op het gebruik van diermeel in veevoer wordt voorlopig nog niet versoepeld.

Dat heeft Eurocommissaris John Dalli (volksgezondheid) de EU-landbouwministers gisteren voorgehouden, meldt persbureau Agra Europe.

Volgens Dalli zijn de veiligheidsgaranties nog niet 100 procent sluitend om tot versoepeling over te gaan. De Commissie legt de laatste hand aan een toezichtskader, om besmettingen zoals destijds met BSE te voorkomen. Dalli verwacht pas in de herfst met een concreet voorstel te komen.
Polen had gevraagd om een versoepeling te bespoedigen, vanwege de hoge voerkosten voor de veehouderij. Die is nu genoodzaakt om op grote schaal soja te importeren.

Een versoepeling van de regels zou het mogelijk maken dat kippen kunnen worden gevoerd met varkensmeel, en omgekeerd varkens met diermeel van pluimvee. Het gebruik van diermeel van de eigen soort blijft verboden, evenals het gebruik van diermeel van herkauwers.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Diermeel verbod zorgt voor vele doden in de derde wereld wegens te kort aan eiwiten en daardoor hogen voedsel prijzen, mogen wij dan in europa het verbod handhaven. Het is een verbod door runderen veroorzaakt en vooral de kippen en varkens treft. En een groot millue schandaal is door het verkwanselen van hoog waardig eiwit. Het dier welzijn van kippen en varkens zou een stuk verbeteren als het weer in het voer word toe gelaten.En daardoor minder antibiotica nodig. Ik roep collegas op dit groot schandaal veel meer bekend te maken naar de politiek, en LTO nederland en Bleeker moeten veel meer doen om het weer toe te laten.

Of registreer je om te kunnen reageren.