Home

Nieuws

DBV bekritiseert rol media in dioxineschandaal

Berlijn – De Duitse landbouwfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) haalt uit naar de media wegens de dubieuze rol die deze naar haar mening hebben gespeeld bij het dioxineschandaal van december en januari.

”Allerlei vragen over wat men eigenlijk nog kan eten kregen grote aandacht. Geen aandacht of in ieder geval veel minder aandacht kreeg daarentegen, dat de landelijke overheid en de overheid in de deelstaten en de EU snel en goed hebben samengewerkt. Ook was er geen aandacht voor het feit dat goed gebruik is gemaakt van het systeem van transparantie en traceerbaarheid dat sinds de BSE-crisis door de sector is opgebouwd,” aldus DBV-voorzitter Gerd Sonnleitner in het bondsorgaan Deutsche Bauernkorrespondenz.

Sonnleitner heeft er tevens kritiek op dat veel media niets hebben gebracht over de vrijgave van de bedrijven die preventief op slot moesten. ”Ook de boodschap van de autoriteiten dat voedsel nog nooit zo veilig is geweest als tegenwoordig is gewoon nooit overgekomen,” aldus Sonnleiter.

Hoewel de dioxine-affaire inmiddels in het Duitse medialandschap nauwelijks geen tongen meer losmaakt, is nog steeds een beperkt aantal bedrijven (rond de honderd) op slot. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.