Home

Nieuws 198 x bekeken

Cumela kondigt tariefstijging aan

Nijkerk – De loonwerker zal onder druk van gestegen loon- en brandstofkosten de tarieven moeten verhogen. Dat zegt de brancheorganisatie Cumela.

Directeur belangenbehartiging Hannie Zweverink zegt dat de bedrijfstak zwaar verliesgevend wordt als de tarieven niet worden aangepast. ”Onze klanten moeten rekening houden met stijgende kosten”, aldus Zweverink.

Uit een berekening van Cumela blijkt dat de brandstofprijzen in het afgelopen jaar fors zijn gestegen. Dat leidt ertoe dat de brandstofkosten op de totale bedrijfskosten toenemen.

Een bedrijf dat op jaarbasis 200.000 liter gasolie verbruikt heeft in 2010 28.000 euro meer aan brandstof uitgegeven dan het voorgaande jaar. Volgens Cumela is het moelijk het verloop van de brandstofprijzen voor dit jaar te voorspellen. De brandstofprijs is aan het begin van het jaar nooit zo hoog geweest als dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.