Home

Nieuws 427 x bekeken 1 reactie

Coppens biedt kleinschalig mestverwerkingssysteem aan

Helmond – Coppens Diervoeding is partner in de onderneming Aqua Purga. Dit bedrijf heeft een nieuw systeem ontwikkeld voor mestverwerking.

Een proefsysteem draait op het ogenblik in Lithoyen.

Directeur Ad Kemps van Coppens heeft grote verwachtingen van het systeem dat Aqua Purga heeft ontwikkeld. Een ander kenmerk van het systeem is ook dat het wordt gefinancierd vanuit een groenfonds. Varkenshouders hoeven niet zelf te investeren in een installatie. Ze kunnen voor een bedrag van 10 tot 14 euro per ton verwerkte mest een installatie laten plaatsen. Het enige waar de varkenshouders wel voor moeten zorgen is een betonplaat waar de container met de installatie kan worden geplaatst. Aqua Purga zorgt voor de afvoer van de dikke fractie en verwerkt deze verder.

Het is de bedoeling dat de dunne fractie zo ver wordt gereinigd dat deze mag worden geloosd op het oppervlaktewater. Volgens Ad Kemps zien de mogelijkheden voor lozing op het oppervlaktewater er veelbelovend uit.

Aqua Purga wil de dikke fractie verder verwerken en daaruit het fosfaat terugwinnen. De overblijvende fractie wordt vergast. Volgens Kemps is Aqua Purga er in geslaagd één van de problemen bij vergassen, de vorming van teer onder controle te krijgen.

Coppens biedt elke varkenshouder die geïnteresseerd is de mogelijkheid mee te draaien in het project en een installatie te laten plaatsen. Niet-klanten van Coppens betalen wel een meerprijs. Die meerprijs wort gestort in een fonds van waaruit Coppens toekomstige projecten voor een duurzamere varkenshouderij wil financieren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    biniutyb

    jRHpX5 gqnbknqsgqgo, [url=http://mtpzqjpodtuv.com/]mtpzqjpodtuv[/url], [link=http://yuvtjzsybbix.com/]yuvtjzsybbix[/link], http://qjzcdyvctonb.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.